zaterdag 14 januari 2012

Quilt voor Hospice Bennekom

Vrijdag 13 januari was het dan zover. Dit was de dag dat we onze gezamenlijk gemaakte quilt gingen aanbieden aan het Hospice Bennekom. Dit najaar hadden we vrijwel unaniem besloten dat een werk van onze bee in Bennekom naar een goed doel in Bennekom moest. Na wat telefonades over en weer gingen Jacqueline, Hannie en Tilly op pad voor de officiële overhandiging.

Gelukkig waren we aan de vroege kant. Ofschoon we wel wisten dat het hospice onlangs verhuisd is was het toch wel even zoeken op het terrein. Eenmaal ter plaatse waren we onder de indruk van de vriendelijke uitstraling doordat de gebouwen in een cirkelvormige architectuur in elkaar grepen. Niet alleen is het hospice er ondergebracht maar ook een deel van de Halderhof. Ook zijn er appartementen door Opella gehuurd voor bewoners die nog wel zelfstandig willen wonen maar van meer zorg afhankelijk zijn. Tevens zijn er particuliere woningen op het terrein. Een mooie mix dus.


Om een lang verhaal kort te maken: wij stonden om 1 minuut over 11 op de stoep bij de gastvrouwen van het hospice. Zij vonden het een geweldig initiatief van ons en waren zeer blij met onze quilt.
In eerdere gesprekken was er al overlegd over het doel van onze quilt.
Zo in eerste instantie zou je zeggen: het is een mooie wandversiering. Toch werd er voor een ander doel gekozen. Omdat het vaak zo is dat er bij een overlijden van een bewoner behoefte is om iets over de kist te leggen leek onze quilt daar heel geschikt voor. Maar eenmaal uitgepakt borrelden er weer nieuwe ideeën op over het daadwerkelijk gebruik. Aan de muur zou hij toch ook heel mooi staan. Bovendien past hij qua kleur ook heel goed in de huiskamer.

Het is ons allemaal even lief. Mocht er voor gekozen worden dat hij aan de muur komt te hangen, dan maken wij er nog een tunnel aan zo hebben wij afgesproken.

Na de uitreiking en de koffie reden wij in een zonnige januari-ochtend weer naar huis.
Alle dames die meegewerkt hebben worden hartelijk bedankt!


3 opmerkingen:

  1. Hij is heel mooi geworden en ik weet zeker dat de quilt een goed doel dient.

    groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterend quilt is dit geworden, nu daar zullen ze zeker blij mee zijn
    fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige quilt en een mooi initiatief!
    Ik ben benieuwd wat ze er uiteindelijk mee zullen gaan doen.
    groetjes en fijne zondag,

    BeantwoordenVerwijderen