woensdag 15 augustus 2012

Nog te zien tot zaterdag 18 Augustus

De Zomer expositie van Quilts circa 100 stuks van Tiny van Halteren en andere dames in Bunschoten
Muziekcentrum ,de Samenklank, Bikkersweg 86 -3752 VVV Bunschoten
toegang €3.00 van 10.30-16.30 uurDe opbrengst van de expositie komt geheel ten goede aan een hulpproject in Kenia. ‘Ik werk eigenlijk met vodden’ Initiatiefneemster en maakster van een groot aantal van deze quilts, Tiny van Halteren, benadrukt dat ze niet naar de winkel gaat om haar stoffen in te kopen.
Mensen komen hun ‘afdankertjes’ brengen; oude kledingstukken, stofresten, zelfs restanten garens. ‘Je zult er vast niet veel meer aan hebben,’ zeggen ze dan. Maar elke keer, soms wel een jaar later, weet ze er weer een prachtige quilt van te maken. Die heeft qua materiaal dan hooguit een euro gekost, maar is door het eigen, unieke ontwerp en de uiterst verzorgde afwerking van onschatbare waarde.
Een jaar of twintig geleden is ze met haar eerste quilt begonnen, en sindsdien heeft de hobby haar niet meer losgelaten.

Hulpproject
Stichting AltijdGenoeg zet zich in voor straatvrouwen en hun kinderen, in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Problematiek zoals verslaving, ziekte en ongeschoold zijn, maakt dat zij geen kans krijgen in de samenleving, en daardoor overgeleverd zijn aan de gevaren van de straat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten