dinsdag 22 november 2016

Expo ARNOUT COSMAN

22 november 2016 t/m 31 december 2016

                          Quilts van Arnout Cosman

                                                 in Museum de Kantfabriek 20 quilts te zien
Arnout Cosman, die geldt als een autoriteit op het gebied van quilten, kwam via zijn tante in 1999 in contact met de techniek. Hij wilde meteen zijn eigen ontwerpen maken en maakte deze aanvankelijk met potlood en papier. Al snel kwam de computer in beeld. Om tot een ontwerp te komen combineert hij dan ook oude technieken en moderne computertechnieken. Voor zijn ontwerpen gebruikt hij een computerprogramma Quiltassistant dat hij zelf ontworpen heeft. Zijn liefde voor het maken van quilts combineert hij met zijn andere hobby van softwareontwikkeling dat tevens ook zijn werk is.

  Geometrische patronen en patronen afgeleid van foto’s of schilderijen. De geometrische ontwerpen zijn gebaseerd op toegepaste wiskunde of eenvoudige, traditionele patronen
Als Cosman zich laat inspireren door een foto gebruikt hij zijn computerprogramma om de afbeelding volledig automatisch in stukjes op te delen in duizend rechthoeken van verschillende afmetingen. Hij gebruikte deze techniek voor het eerst bij zijn quilt gebaseerd op een schilderij getiteld ‘zonnebloemen’ van Claude Monet.

Arnout Cosman geeft uitleg op 26 en 27 november tijdens de openingstijden over zijn quilts 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten